Úgy érzed, hogy rengeteg időd van a tervezésre, hiszen még messze van az esküvőtök napja. Amikor azonban elérkezik a nagy nap, annyira izgatott leszel, hogy valószínűleg elfelejtesz néhány dolgot. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat, amit a menyasszonyok gyakran elfelejtenek a szertartás után.

Igyál egy kis vizet

Valószínű, hogy valaki egy pohár pezsgőt nyújt majd át, amint friss házasként elhagyod a szertartás helyszínét, de mindenképpen kérj egy kis vizet is! Nagyon fontos, hogy hidratált maradj, mert ha túl sok alkoholt iszol túl korán, nem fogod bírni az esti bulizást.

Menj a mosdóba

Nagyon fontos, hogy a szertartás után minél hamarabb időt szakítsatok arra, hogy kimehessetek a mosdóba! El fogsz merülni a fotózásban és a vendégek üdvözlésében, ezért próbálj meg minél hamarabb kiosonni a mosdóba – különben lehet, hogy sokáig kell várnod. Ne felejtsd el megkérni valamelyik koszorúslányodat, hogy menjen veled, hogy legyen segítséged a ruhával.

Frissítsd fel a sminked

Használd ki a fürdőszobai szünetet arra, hogy az esküvői sminkedet is rendbe hozd. Kérdezd meg az esküvői sminkesed, hogy milyen termékeket vigyél magaddal a napra – lehet, hogy szükséged lesz a szempillaspirálod és a szemceruzád javítására, plusz egy kis szájfénytől vagy rúzstól még fotókészebbnek fogsz tűnni.

Szánjatok egymásra öt percet

Legyen egy kis időtök kettesben, hogy kiélvezzétek a „megcsináltuk!” érzést. Az egész napot a barátaitok és a családtagjaitok körében töltitek, ezért mindenképpen ragadjatok meg egy kis időt kettesben – még ha csak egy pacsira is a ceremónia után.

Ellenőrizd a közös képek listáját

Adj az esküvői fotósodnak vagy a ceremóniamesterendek egy listát arról, hogy milyen közös képek készüljenek a barátokkal, családtagokkal. Kis csoportokra oszd fel a násznépet, és kérd meg a ceremóniamestered, hogy szólítsa mindig a soron következő embereket. Hidd el, ezzel a módszerrel felpörgethetitek a csoportképek készítését!

Figyelj arra, hogy mikor megy le a nap

Győződj meg róla, hogy tudod, mikor fog lemenni a nap az esküvő napján – ez azt jelenti, hogy minden kép a lehető legjobb fényben fog készülni.

Cseréld le a cipődet

Miután befejezted a pózolást a szertartás utáni fotókhoz, jó ötlet lehet cipőt cserélni. Ha magassarkú cipőt viselsz, akkor az étkezés és a beszédek alatt kicsit pihentetheted a lábadat – mielőtt az esti partira visszaváltanál a menyasszonyi magassarkúra, ha szeretnéd.

Mondj köszönetet

Mielőtt a fogadás elkezdődik, győződj meg róla, hogy köszönetet mondasz a legfontosabb embereknek, bárkinek, aki felolvasást tartott a szertartáson, annak, aki a szertartást vezette, és bárki másnak, aki segített az egészben.

Szerezz ételt

Valószínű, hogy annyira el leszel foglalva a vendégekkel való beszélgetéssel és az elvegyüléssel, hogy teljesen lemaradsz a körbe-körbe járó szendvicsekről. Kérd meg az egyik koszorúslányod, hogy hozzon neked valami harapnivalót.

Ne maradj le a tortáról

Amíg van rá időd, mindenképpen kérd meg a helyszínt, hogy tegyenek félre egy kis tortát neked és a párodnak. Ha a partin nem lesz lehetőséged enni egy szeletet sem, megkönnyebbülés lesz tudni, hogy vár rád pár szelet, amit az este végén visszavihetsz a menyasszonyi lakosztályba.

Tedd vissza az eljegyzési gyűrűt

A legtöbb menyasszony az eljegyzési gyűrűt a jobb kezére cseréli az esküvői szertartásra. Mindenképpen cseréld vissza, hogy a jegygyűrű és az eljegyzési gyűrű együtt csilloghasson az esküvői fotókon!

Figyelj az ajándékokra

Ha vannak köszönőajándékaid, amelyeket a násznépnek szeretnél átadni, győződj meg róla, hogy a beszédek alatt a helyükön lesznek, különösen akkor, ha egy külön fogadóhelyiségbe vagy szobába kell vinned őket.

Vedd le a fátylat

A fátyol lenyűgöző kiegészítő az esküvői szertartáson és a fotókon, de nem annyira praktikus, amikor leülsz a vacsorához vagy végigtáncolod az éjszakát. Ne felejtsd el levenni, mielőtt véletlenül ráülnél.

Lazíts és élvezd

Végezetül – fontos, hogy a nagy nap minden másodpercet élvezd. Ne stresszelj, ha valami nem a terv szerint alakul, vagy ha nem pontosan úgy van, ahogyan azt a Pinterest tábládon eltervezted – most házasodtál össze, és életed legszebb napjának kellős közepén vagy!