Az igazság az, hogy az emberek majdnem annyira szeretik a villásreggelit, mint az esküvőket. Így logikus, hogy csak idő kérdése volt, hogy a párok a kettőt kombinálni fogják, hogy létrehozzák a tökéletes esküvői banzájt. Lehet, hogy olyan templomot választasz, ahol csak reggeli szertartásokat tartanak, vagy Te és a Vőlegényed egyszerűen nem vagytok oda a hagyományos fogadások ivós és táncos részeiért. Ha a brunch-esküvő kombinációja mellett döntesz, vedd figyelembe ezt az 5 pontot, mielőtt elköteleznéd magad a délelőtti ünnepség megszervezése mellett.

1. A napod nagyon korán kezdődik

Az esküvői előkészületeket komolyan kell venni: a haj, a smink és az utolsó simítások órákig tartanak, függetlenül attól, hogy mikorra tervezed az oltár elé lépést. Ha brunch hangulatú esküvőre vágysz, fontold meg, hogy előre beszélj a szolgáltatókkal, hogy becslést kapj az időbeosztásról: Mennyi időre lesz szüksége a fodrászodnak, hogy Veled és a különböző hajszerkezetű koszorúslányaiddal foglalkozzon? Van-e lehetőség arra, hogy a helyszín (beleértve a templomot is, ha az szerepel a tervekben) a virágok és az ételek kivételével mindent előkészítsen előző este? Ha nem, mennyi időt – és munkaerőt – vesz igénybe, hogy délelőtt elkezdődhessenek az események? A nagy nap részleteitől függően előfordulhat, hogy a napfelkelte előtt kezdődő szűkös menetrenddel kell dolgozni.

2. Néhány vendég esetleg nem tud részt venni a rendezvényen

A reggeli órák kihívást jelentenek azon vendégek számára, akik általában hétvégén dolgoznak. „Ismerd a vendégeidet” – mondja Tracie Domino, a floridai Tracie Domino Events alapítója és kreatív igazgatója. „Ha a vendégeidnek mind saját vállalkozásuk van, és szombatonként is dolgozniuk kell, akkor kihívást jelenthet számukra, hogy eljussanak oda.” Vedd figyelembe a vendégeket, mielőtt ezt az esküvőt választod.

3. Kevesebb időd lesz a családoddal és a barátaiddal

Néha az esküvő előtti ünnepségek ugyanolyan különlegesnek tűnhetnek, mint a fogadás: mimózákat kortyolgatva a frizura és a smink alatt, ajándékokat osztogatva a koszorúslányoknak, és elkészítve a „készülődés” fotókat, amelyek talán butaságnak tűnnek abban a pillanatban, de a legkedvesebb fotós emlékeid közé tartoznak majd. Ha a villásreggelis esküvőt választod, még mindig lehetségesek ezek a pillanatok, de ha szorít az idő, nehéz megállni és mindent magadba szívni. Az esküvő előtti mimózákat is lecserélheted kávéra vagy koffeines teára – ha egy korai ébresztő és egy szuperzsúfolt reggel után nem akarsz ásítozni az oltárnál.

4. A fogadás is lazább lesz

Egy villásreggelis esküvő nem csak a napszakban különbözik az esti rendezvénytől. Először is, „senki sem visel flittereket délelőtt 10-kor” – mondja Domino. Egy villásreggelis esküvő inkább hasonlít egy kerti partira és ez olyasmi lehet, amit a vendégek már nagyon várnak. „Jó móka, ha egy villásreggeli egy kicsit divatbemutatóvá válik” – mondja Domino. Az urak elővehetik az élénk színű nadrágokat és a játékos csokornyakkendőket, amelyeket ritkán van lehetőségük viselni.

5. A dekorációnak illeszkednie kell a brunch-esküvő hangulatához

Azok számára, akik már jóval a Pinterest létezése előtt is vezettek egy esküvői inspirációs táblát, nehéz lehet újragondolni a színeket, a virágválasztást és az arany díszítést az evőeszközökön. De mivel egy villásreggeli általában lazább, fontos, hogy a dekoráció részletei ezt tükrözzék: A virágos asztaldíszek helyett használj vadvirágokat befőttesüvegekben; vagy kérd meg a helyszínt, hogy az ültetett étkezés vagy a hagyományos büfé helyett ételbárral készüljön. Az alkalmi dekorációs lehetőségek eltérőek, de ugyanolyan végtelenek, mint a hivatalosak.

+1. Különleges emlék

Valóban nem egyszerű megszervezni egy brunch esküvőt, sok mindenről le kell mondani és kompromisszumokat kell kötni, de sok pozitív oldala is van annak, ha egy ilyen esküvőt választotok. Gondoljatok csak arra, hogy este sokkal több időtök lesz kettesben, már friss házasokként, másnap kipihentebbek lesztek így könnyebben indul a házas élet első napja, és természetesen egy ilyen nem mindennapi esküvőről mindenki beszélni fog még évek elteltével is.