Ahogy nincs egyfajta esküvői stílus, nincs egyfajta esküvői csokor sem. A sokszínű és aszimmetrikus, a monokróm és tökéletesen gömb alakú csokrok sokféle formát ölthetnek. Ha jól vannak elkészítve, akkor tökéletesen kiegészítik a menyasszony öltözékét és betekintést nyújtanak az esküvői dekorációba is.

Ha egy kicsit tanácstalannak érzed magad azzal kapcsolatban, hogy milyen csokrot válassz a nagy napra, mutatunk néhány típust, ami segíthet a döntéshozásban.

1. Körcsokor

Az egyik legklasszikusabb csokortípus a körcsökör, amey leggyakrabban egyfajta virágból áll – vagy nagyon hasonló színű és textúrájú virágokból – szorosan összeillesztve kupola alakban. Ez a típus leginkább a klasszikusabb esküvőkön tapasztalható, különösen rózsából, de akár tulipánból is.

2. Aszimmetrius csokor

A legfontosabb tudnivaló erről az egyre népszerűbb csokortípusról, ami már a nevéből is sejthető, hogy két oldala nem egyforma. Ez leggyakrabban azt jelenti, hogy a csokor egyik oldala észrevehetően magasabb, mint a másik, de ez azt is jelentheti, hogy a csokor egyik oldalán jelentős hangsúly van, míg a másikon nincs. Az aszimmetrikus csokor jellemzően a lombozat és a virág keverékéből tevődik össze.

3. Félhold alakú csokor

Ez a csokor egy félhold alakját követi, azaz mindkét oldal lefelé görbül. A lefelé görbülő részek állhatnak levelekből, ágakból, de előfordulhat az is, hogy a virágokat helyezik el egy ilyen félhold alakban.

4. Karika csokor

A karika csokor magában foglalja a kör alakú, általában fémből vagy fából készült alapot, a virágokat és a leveleket pedig ahhoz rögzítik hozzá. Különösen népszerű ez a csokortípus a koszorúslányok körében.

5. Szárazvirág csokor

Ezeket a csokrokat főleg azok a menyasszonyok kedvelik, akik szeretnek kísérletezni. Egyedi textúrájukért, valamint a festési és fehérítési technikáknak köszönhetően olyan színlehetőségek állnak rendelkezésükre, amelyek messze meghaladják a természetes árnyalatokat.