Amikor azon kapod magad, hogy a szekrényedben turkálsz, és próbálod kiválasztani a tökéletes ruhát a naptáradban szereplő közelgő esküvőre, vedd figyelembe, hogy van egy maroknyi szín, amit érdemes elkerülnöd, hogy ne kövess el olyan baklövést, mint például, hogy összetévesztenek a menyasszonnyal, a koszorúslánnyal, vagy akár csak egy vendéggel, akiről azt feltételezik rossz partiba botlott. Szóval rajta! Fektesd le az összes lehetőségét, és azonnal zárj ki minden olyan ruhát, amely az említett színek vagy szövetek valamelyikéből készült.

Kezdjük a nyilvánvalóval: Fehér

Éget a vágy, hogy felvehesd a gyönyörű fehér ruhát, amit most vettél? Nem. Tedd vissza a szekrényedbe, amilyen gyorsan csak tudod. Bár mindenkinek tudnia kellene, néhányan elfelejtik vagy figyelmen kívül hagyják a szabályt, és gyöngyházfehér esküvői vendégruhában jelennek meg. Persze mindig van kivétel, így ha – és csakis akkor – a menyasszony azt kérte, hogy minden vendég fehéret viseljen, csak rajta, és vedd elő azt az LWD-t.

Vagy bármi, ami akár csak közel áll a fehérhez

Kerüld a törtfehér, tojáshéj, bézs, pezsgő, krém vagy bármilyen más szuper világos színt, amit összetéveszthetnek a fehérrel, amikor a fények tompák, és a körülötted lévő emberek a harmadik számú italra koccintanak.

A szín, amit a koszorúslányok viselnek

Ha közel állsz a menyasszonyhoz, kérdezd meg tőle, milyen színű a koszorúslányok ruhája. Így nem fogsz úgy tűnni, mintha harmadik kerék akarnál lenni az esküvői társaságban azzal, hogy más stílusú mentazöld ruhát viselsz, mint a többi lány a násznépben.

Flitter mindenütt

A csillogást tartogasd a leánybúcsúra vagy egy másik szombat esti városi bulira. Kerüld a túl csillogó vagy zavaró ruhadarabok viselését. Minden szemnek a menyasszonyra kell szegeződnie, és a diszkógömbnek tűnő ruhád elronthatja a nagy pillanatát.

Farmer

Ez a kérdés eldönthető. Még ha az esküvői vendégek öltözködési szabályzata laza öltözködést is ír elő, ez nem mentség arra, hogy elővedd a régi, kifakult farmerruhádat – de egy csinos, kivágott farmerdzsekivel feldobhatod az egyébként túl hivatalos megjelenést.