Az év vége közeledtével nagyon sokan ünnepi hangulatba kerülünk, tervezgetjük, hogy kit milyen ajándékkal lepjünk meg karácsonykor, hol és kikkel lépjünk át az új esztendőbe. Ragadd meg az alkalmat és kedveskedj munkatársaidnak egy karácsonyi bulival, ahol egy kellemes vacsora mellett mindannyian kikapcsolódhattok.

A céges karácsonyi parti előnyei

Munkavállalói morál és elkötelezettség: Egy céges karácsonyi buli lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy szünetet tartsanak a munkában és együtt töltsenek egy kellemes estét, ahol jobban megismerhetik egymást a munkahelyen kívül is, hiszen fontos, hogy ne csak a stresszes hétköznapok kereti között találkozzanak egymással. Ha pedig jó a csapat, akkor jó a hangulat a munkahelyen, ezáltal pedig a teljesítmény is. Ha szeretnél valami kis pluszt is belecsempészni a karácsonyi buliba, az esemény előtt írjátok fel a neveteket egy cetlire, dobjátok be egy kalapba és ajándékozzátok meg azt, akinek a nevét kihúzzátok. Ez nem csak egy kedves gesztus, de segít jobban megismernetek egymást.

Munkavállalói megbecsülés: Mindenkinek, így a cég dolgozóinak is fontos, hogy elismerjék munkájukat és éreztessék velük, hogy fontos szerepet töltenek be a vállalat életében. Cégvezetőként mondj el egy ünnepi beszédet, ahol elmondod az alkalmazottaknak, hogy mennyire értékeled mindazt, amit a cégért tesznek, sőt, bizonyos kategóriákban még díjazhattok is 1-1 embert.

Éves értékelés: Egy céges karácsonyi bulin nem maradhat el az év értékelése sem. Egy ilyen esemény remek lehetőség, hogy együtt átvegyétek és értékeljétek az aktuális évben elért sikereket. A munkavállalóknak fontos, hogy hallják és tisztában legyenek azzal, hogy milyen eredményeket értek el az adott évben, ezzel ugyanis még inkább érezni fogják, hogy fontos, amit tesznek. Ezen felül ne felejtsetek el a jövő évre vonatkozó tervekről és célokról sem beszélni, akár együtt ötletelni!

Egy vállalat sokféleképpen rendezhet karácsonyi partit. Nincs helyes vagy helytelen módszer. Végső soron olyan eseménynek kell lennie, amely szórakoztató mindenki számára, ahol nem kell stresszelniük a munka miatt, és ahol az élvezhetik a munkatársaikkal való együttlétet, hogy aztán újult energiával és kellemes élményekkel térjenek vissza az irodába.