A mikroesküvő nagyszerű lehetőség azon párok számára, akiket nem érdekel mindaz, amit egy nagy, hagyományosabb ünnepség nyújtani tud. Úgy gondolod, hogy a mikroesküvő lehet a megfelelő választás Nektek? Ebben a cikkben megismerheted a mikroesküvők előnyeit és hátrányait, hogy eldönthesd megfelelő-e számodra ez az esküvőforma.

A mikroesküvők előnyei

Pénzt takaríthatsz meg

Talán ez a legnyilvánvalóbb előnye annak, ha kisebb esküvőd lesz. Egy sok vendéggel tartott esküvő azt is jelenti, hogy nagy helyszínt kell foglalni, sok ételt kell biztosítani, több felszolgáló személyzetre van szükség, több terítéket kell elrendezni, és így tovább. Ezek a tételek gyorsan összeadódhatnak. A mikroesküvő okos választás azoknak a pároknak, akik a nagy napjukon a költségvetésük minimalizálására is törekednek.

Kevesebb stressz és idegesség

Túlterhel a nagy buli megtervezésének gondolata? Stresszel a gondolat, hogy rengeteg ember előtt kell állnod? Ha a válasz bármelyik kérdésre „igen”, akkor a mikroesküvő lehet, hogy jobb választás. Egyrészt egy kisebb ünnepség valószínűleg csökkenti a tervezéssel járó stresszt. Ez azt is jelenti, hogy teljes mértékben kiélvezheted a napot egy privátabb, intimebb környezetben, idegeskedés nélkül. Végül is, ki akarja szorongani és idegeskedni, miközben élete egyik legszebb napját éli át?

Az esküvő még jelentőségteljesebb lesz

Néha a nagy esküvői ünnepségeken a nap valódi értelme elveszhet a pompa és a sok tennivaló között. Ha azt szeretnéd, hogy a nap középpontjában Ti és a közös szerelmetek álljon, a mikroesküvő választása remek módja lehet annak, hogy kiélvezzétek a nagy nap minden pillanatát.

Előtérbe kerülhet a kreativitás

Egy nagy esküvővel együtt járnak bizonyos elvárások a szertartás rendjével kapcsolatban, és hogy mi mikor történik. De ha mikroesküvőt tartasz, nem kell szigorú, megszokott szabályokhoz tartanod magad. Szeretnél koktélórát tartani a szertartás előtt? Miért ne! Nem tetszik a koszorúslányok ötlete? Semmi gond! A mikroesküvő nagyobb kreatív szabadságot ad, hogy úgy tervezd meg a napot, ahogyan szeretnéd.

A mikroesküvők hátrányai

Nem tudsz annyi embert meghívni, ahányat szeretnél

Természetesen a mikroesküvő azt jelenti, hogy a vendéglistát le kell csökkentened. Ha mindig is arról álmodtál, hogy sok ember legyen a közönség soraiban – munkatársak, az egyetemi barátaid, a szüleid barátai -, akkor a mikroesküvő nem biztos, hogy a megfelelő megoldás.

A kis vendéglista még mindig okozhat némi drámát

Gondolod, hogy a mikroesküvő kiküszöböli a hagyományos esküvő drámáját? Gondold újra. Ha kíméletlenül le kell csökkentened a vendéglistát, akkor valószínűleg lesznek néhányan, akik megsértődnek. Ez nem jelenti azt, hogy nem szabad mikroesküvőt tartanod, csak azt, hogy proaktívan kell kitalálnod, hogyan magyarázd el az embereknek, mi alapján állítottátok össze a vendéglistát.

Kreatívnak kell lenned a szórakoztatással kapcsolatban

Egy hagyományos esküvő esetében a vendégek tudják, hogy bulira számíthatnak. De ha csak egy kis vendégsereg van, a buli nem biztos, hogy olyan pörgős lesz. Megfelelő tervezés nélkül a szertartás utáni programok unalmasnak, sőt kínosnak is tűnhetnek. Ne hanyagold el a mikroesküvő megtervezésének ezt a részét. Miután kimondtátok az igent, hogyan fogjátok szórakoztatni a vendégeiteket?

Nem kérdés tehát, hogy egy mikroesküvő egyszerre lehet varázslatos és jelentőségteljes. Némi előzetes tervezéssel és az előnyök és hátrányok mérlegelésével ez egy csodálatos módja annak, hogy házaspárként új fejezet vegye kezdetét az életetekben.