A bohém esküvők a szertartások és fogadások – valamint a menyasszonyi ruhatervek – egyik alapstílusává váltak. A szabadság, a természethez való kötődés és a tagadhatatlan kényelmet képviseli ez a stílus, és nem fog egyhamar sehová sem tűnni. Sőt, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ilyen tematikájú esküvők. De pontosan mi is számít bohém esküvőnek? Eláruljuk!

Mi az a bohém esküvő?

Először is kezdjük a „bohém” szóval, amely a Dictionary.com szerint „társadalmilag szokatlan személyt jelent, különösen olyat, aki a művészetekkel foglalkozik”.

Egy esküvőt bohémként – vagy bohóként – azonosítani ugyanezt jelenti. Ez egy rendhagyó stílusú esemény, tele művészettel, és extra romantikával is. Gondolj a tündérmesékre, de hercegnős királylányok helyett egy adag erdei varázslattal. A legtöbb bohém témát vagy stílust az 1970-es évek hangulata ihlette. Gondolj a hullámzó hajra és szövetekre, az anyatermészet legjobb részleteire, mint például a vadvirágok és a buja zöldek, az asztalokon extra textúrák, szőtt elemek, mint például a puha pamut és a fa.

Hogyan lehet bohém esküvőt tartani: 4 alapvető elem

A bohém esküvő leírása kissé homályosnak tűnhet. Ha bizonytalan vagy abban, hogyan tervezz meg egy bohém esküvőt, akkor ez a négy alapvető elem segít a helyes úton elindulni.

1.Texturált menyasszonyi ruha

A csipkétől az igazi hímzésekig, gondolj arra, hogy a 60-as vagy 70-es évek stílusából merítesz az esküvői ruhádba. A bohém ruhák lehetnek harangujjasak vagy áramló, hüvelyes sziluettűek. Tiszteleghetnek a természet előtt virágos részletekkel vagy egy csipetnyi színnel átvarrva a tervezés során; ilyen például a zsálya, a piros vagy akár a púderkék.

2. Virágok

Minél terjedelmesebb – és lágyabb – a virágminta, annál jobb. És minél többféle textúrát tudsz beleszőni, annál nagyobb bohém hangulatot árasztasz a vendégeid felé. Gondolj arra, hogy zöld füzéreket helyezz az asztalokra és organikus csillárokat.

3. Rendhagyó elemek

Ha az esküvő hagyományosabb aspektusairól van szó, gondolkodjon a dobozon kívül. Például biztosíts különböző ülőhelyeket a fogadáson – gondolj vintage kanapékra, fotelekre és székekre. Emellett gondolkodj el azon is, hogy a koktél- vagy desszertmenübe vegyél be néhány kreatív ízt is, például levendulát vagy kardamomot.

4. Eklektikus dekoráció

Gondolj az össze nem illő darabokra és textúrákra. Adjon szukullens növényeket egy puha szirmos elrendezéshez vagy fodros futókat az asztallapokhoz. A színek variálása nagyszerű módja annak, hogy érdekesebbé tedd a dekorációt, hozzáigazítva azt a nagy nap stílusához.