A tél az év legvarázslatosabb időszaka a házasságkötéshez – a csípős időjárástól kezdve az ünnepi szórakozáson át a csillogó színösszeállításokig sok mindent magunkévá tehetünk. A téli esküvők szervezése gyorsan felzárkózik a nyár mellé, mint az „igen” kimondásának rendkívül népszerű időpontja. Lehet, hogy az éjszakák sötétebbek, de a csillogás fényesebb, a hangulat vidámabb, és az egész nap tele van romantikával. Téli esküvőt tervezel és még nem vagy biztos abban, hogy milyen dekorációd legyen? Akkor ez a cikk neked szól!

  1. Téli esküvői helyszín

A legegyszerűbb módja annak, hogy megteremtsd a megfelelő hangulatot a téli esküvődhöz, ha olyan helyszínt választasz, amely valóban az évszaknak megfelelő. Egy teljesen fehér szertartáshelyszín vagy fogadóterem nagyon jól néz ki a téli csodaország témájához öltözve, míg egy rusztikus pajta az elegáns síkunyhó hangulatát idézheti.

  1. Rusztikus üdvözlő táblák

Milyen gyönyörű az erdőzöld és arany színösszeállítás egy akril esküvői táblán! Egy szárított virágokból álló dísszel pedig igazán ellensúlyozhatod a palettát. Ráadásul egy ilyen üdvözlőtábla a vendégek megérkezésekor megadja az egész esküvő alaphangját.

  1. Modern, monokróm asztali díszek

Ne félj a feketétől, hiszen olyan elegánsan mutat a fehér és a pirosas árnyalatok mellett. Egy modern és minimalista teríték tökéletes egy olyan pár számára, akik letisztult dekort szeretnének a téli esküvőjükre.

  1. Fényfüzérek

Egy fényfüzéres fal romantikus hátteret biztosít az esküvői képekhez, és csodálatos látványt nyújt. Tekerj fényfüzéreket a korlátok és gerendák köré, helyezz el lámpásokat az asztaldíszek részeként, lógasd le a fákról, vagy használd őket az utak vonalvezetésére. Ha a helyszín képes befogadni egy falnyi fényfüggönyt, az tényleg megadja az egész hangulatot.

  1. Meleg tónusok

Bármennyire is elegánsnak tűnik a tiszta fehér színösszeállítás, a melegebb színek is ideálisak, ha valami meghittebbet, nyugodtabbat szeretnél. Nagyon sok melegséget és gazdagságot kölcsönöznek a terítéknek, ezért keress melegebb színű poharakat, bársony asztali futókat, szalvétákat és gyertyákat.

  1. Takarók

Egy takarókkal teli kosár az esküvőn nagyszerű választás. A vendégek, ha sokáig ülnek, lehet, hogy fázni fognak, ezért tegyél egy aranyos takarós kosarat a bejárat közelébe – ez különösen fontos, ha idősebb vendégeid is vannak.

  1. Pasztell virágok

Ha a lágy kék Bridgerton hangulat megszállottja vagy, még akkor is használhatsz pasztellszíneket egy téli esküvőn, ha úgy gondolod, hogy ezek inkább tavaszhoz illenek. Használj hűvösebb, jeges pasztell árnyalatokat metálfénnyel keverve, hogy még inkább téli hangulatúnak érezd őket.