Azt már mindannyian megtapasztalhattuk, hogy az esküvők megváltoztak a pandémia hatására. Ebben az évben azt is tapasztalhatjuk, hogy a párok igyekeznek mindent bensőségesebbé tenni, például több figyelmet szentelnek a szertartásnak, sokkal személyesebb részleteket készítenek és több pénzt költenek a vendégekre is, hogy ők is igazán a részesei legyenek a nagy napnak.

Nézzünk meg néhányat a jelenlegi esküvői trendek közül!

1. Hétköznapi esküvők

Egy hétköznapra időzített esküvő lehetővé teszi a pár számára, hogy az álmaik helyszínén házasodjanak össze és azokkal a szolgáltatókkal dolgozzanak, akikkel szeretnének. Nem beszélve arról, hogy a hétköznapi esküvőnél gyakran vannak költségelőnyök – és ez egyben lehetőség arra is, hogy támogassák azokat a szakembereket, akiket nagyban sújtott a járvány.

2. Fenntarthatóság

Az emberek sokkal jobban tisztában vannak az ökológiai lábnyomukkal, mint valaha. Ahogy a digitális meghívók és a virtuális ünnepségek egyre népszerűbbé válnak, a párok látják, hogy milyen hatása van egy esküvőnek a Földre, ezért egyre jobban törekednek arra, hogy a nagy napon a fenntarthatóságra is odafigyeljenek.

3. Mikoresküvők

Ebben az évben népszerűbbek lettek a mikroesküvők, melyek legfőbb jellemzője, hogy kevesebb mint 50 vendég vesz részt rajtuk. Ennek az új trendnek számos plusz oldala van, a figyelem középpontjába helyezésétől kezdve az esemény általános hangulatáig, amely személyesebbé és érzelmesebbé teheti magát – különösen egy ilyen időszakban.

4. Mini esküvői torták

Biztonsági okokból és a vendégek különleges igényeinek kielégítése érdekében a párok egyedi esküvői tortákat szolgálnak fel. Ezek praktikusak, hiszen annak, akinek valamilyen ételérzékenysége van, sem kell aggódnia.