Most ünnepeltétek álmaitok gyönyörű és felejthetetlen esküvőjét! Most, hogy hónapokig tartó, aprólékos döntések után, amikor a nagy nap dekorációjáról és részleteiről volt szó, talán azon tűnődsz, hogy mihez kezdj a sok megmaradt cuccoddal.

Mivel mostanában olyan nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra (és nem véletlenül), valószínűleg azon gondolkozol, hogyan hasznosíthatnád újra az esküvő elemeit az ünnepség után. Íme néhány nagyszerű ötlet arra, hogyan hasznosíthatod vagy használhatod újra az esküvői dekorációdat, és hogyan adhatsz neki egy második életet.

1.Add a virágokat a vendégeknek vagy egy helyi kórháznak

Bár a virágok elhervadnak, nem kell kidobni őket! Számos különböző dolgot tehetsz a virágdíszekkel, például megajándékozhatod velük a vendégeidet és a helyszín személyzetét. Ez egy nagylelkű gesztus, hogy megoszd azokkal, akik segítettek abban, hogy a nagy napod különleges legyen. Ezenkívül virágokat adományozhatod egy idősek otthonának, kórháznak vagy hajléktalanszállónak is. Vannak különböző jótékonysági szervezetek, amelyek segíthetnek ebben; egy kis Google-keresés a helyi területre vonatkozóan segíthet.

2. Használd újra az esküvői dekorációt otthon

Mihez kezdj a sok megmaradt dekorációval? Nos, természetesen használd őket újra! Stílusuktól és hangulatuktól függően nagyszerű hangulatot teremthetnek otthonodban. Ha attól félsz, hogy nem fognak illeszkedni az otthonod dizájnjához, egy jó ökölszabály, hogy próbáld meg az esküvői tárgyakat vásárláskor úgy összeilleszteni, hogy illeszkedjenek az otthoni dekorációhoz és az esküvő stílusához is. De akár a násznépnek is ajándékozhatsz belőlük néhányat.

3. Újrafelhasználható írószerek barkácsprojektekhez

Az esküvői meghívóktól és programfüzetektől kezdve a menükig és egyéb feliratokig a dekorosok rengeteg papírt használnak fel az esküvőre. Ezeket a papírtárgyakat csomagolópapírként újrahasznosíthatod, vagy átalakíthatod őket szép füzetekké, kézzel készített üdvözlőkártyákká vagy más kézműves projektekké, ha barkácsoló típus vagy. Légy kreatív azzal a sok szép papírral, amelyre sok pénzt költöttél, és építsd be emléktárgyakba, ajándékkártyákba a barátok és a család számára.

4. Adományozd a megmaradt élelmiszert rászorulóknak

Ahelyett, hogy kidobnád a fogadáson keletkezett felesleges ételeket, jobb alternatíva, ha felajánlod őket egy hajléktalanszállónak vagy ingyenkonyhának. Előzetesen egyeztess a catering-szolgáltatóval és egy helyi szervezettel, hogy az ünnepség után eljöjjenek a felesleges ételekért. Ez egy gyönyörű módja a pazarlás elkerülésének és az adományozás népszerűsítésének.

5. Használd fel a lámpásokat a saját teraszodon vagy erkélyeden

A lampionok lenyűgöző módon világítják meg az esküvői ünnepséget – és a saját teraszodat, erkélyedet vagy lakásodat is. Használd az esküvői lámpásokat otthoni terek díszítésére. Mi a legjobb rész? Minden alkalommal, amikor felkapcsolod őket, emlékezni fogsz a nagy nap különleges pillanataira.

6. Hasznosítsd újra a ruhádat

Az esküvői ruhád kívülről gyönyörű, de legyünk őszinték: vajon viselni fogod-e még egyszer? Valószínűleg nem – de az árát tekintve mindenképpen érdemes lenne! Ezért jó ötlet, ha átalakítod a ruhádat olyan ruhává, amit újra és újra viselhetsz, de akár el is adományozhatod azt. Egy kis extra átgondolással és előzetes tervezéssel szinte minden, ami az esküvődről származik, a nagy napod után is helyet kaphat az életedben vagy valaki máséban.