Kicsit ijesztő lehet megszervezni egy céges karácsonyi partit, és megpróbálni kitalálni valamit, amit mindenki élvezni fog. Végső soron az ételek, a szórakozás és a munkatársakkal való kötődés lehetőségei nagyban hozzájárulhatnak egy sikeres vállalati karácsonyi parti megszervezéséhez.

  1. lépés: Kérj visszajelzést

Az első lépésnek kell lennie, hogy visszajelzést kérj a dolgozóktól arról, hogy mit szeretnének a karácsonyi ünnepségen. Adj nekik néhány ötletet, és derítsd ki, hogy mik az elvárásaik a vállalati karácsonyi partival szemben. A lehető legtöbb visszajelzés beszerzése a munkavállalóktól nagyon hasznos a céges karácsonyi parti megszervezésében.

  1. lépés: A költségvetés elosztása

Miután összegyűjtötted az alkalmazottak visszajelzéseit, ki kell találnod, hogy mekkora költségvetéssel dolgozhatsz. Ne kezdj el semmit sem tervezni, amíg nincs elképzelésed arról, hogy mennyi pénzt lehet költeni az eseményre.

  1. lépés: Foglald le a helyszínt

Ha egy karácsonyi ünnepség megszervezéséről van szó, minél korábban kezded el, annál jobb. Attól függően, hogy mit csináltok majd a céges karácsonyi partin, valószínűleg le kell foglalnod egy helyszínt. Foglald le minél hamarabb a helyszínt, mert az ünnepek környékén a rendezvényhelyszínek gyorsan megtelhetnek.

  1. lépés: Tervezd meg az étkezést

A költségvetéstől függetlenül az étkezést teheted a parti fő eseményévé. Érdeklődj a lefoglalt helyszínednél, hogy milyen variációk vannak az ételeket illetően, illetve fontos azt is kideríteni, hogy az alkalmazottak között vannak-e olyanok, akik valami speciális diétát követnek.

  1. lépés: Válassz témát

Az október tökéletes alkalom arra, hogy elkezdd kidolgozni a karácsonyi parti részleteit. A téma kiválasztása segít emlékezetesebbé tenni az eseményt, és minden évben felrázza azt. A téma segít a meghívókkal, a dekorációval, a játékokkal és az összes apró részlettel kapcsolatos ötletekkel is, amelyekre az emberek emlékezni fognak. A témát illetően a határ pedig a csillagos ég.

  1. lépés: Állítsd össze a napirendet

Nehéz lehet kitalálni, hogy milyen hosszú legyen a buli, és még mindig legyen elég időd mindenre, amit szeretnél csinálni. Hogy a buli közeledtével a lehető legkisebbre csökkentsd a zűrzavart (és az emberek tudják, mennyi időt kell tervezniük az eseményen), állítsd fel előre a napirendedet.

  1. lépés: Az esemény kommunikálása az alkalmazottak felé

Miután lefoglaltad a helyszíneket, gondoskodj arról, hogy a parti részleteit előzetesen közöld a dolgozókkal. Az ünnepi szezon igen zsúfolt lehet, ezért, ha lehetséges, legalább egy hónappal korábban értesítsd az alkalmazottakat arról, hogy mikor lesz az esemény és mit fogtok csinálni. Ezután körülbelül két héttel az esemény előtt küldj ki hivatalosabb meghívókat.

  1. lépés: Készíts ajándékokat mindenkinek

Mutasd meg alkalmazottaidnak, mennyire nagyra értékeled őket azzal, hogy ajándékot adsz nekik a karácsonyi buli keretei között. Hidd el, hogy ez jól fog nekik esni és a munkához is sokkal motiváltabban fognak állni.