Egy csapatépítőt jól összehozni nagy kihívás lehet. Különböző személyiségeket kell figyelembe venned, és azt, hogy a különböző emberek különböző dolgokat fognak szeretni; egyesek a nyugodtabb tevékenységeket részesítik előnyben, míg mások akár hegyet mászni is szívesen mennének. Segítünk abban, hogyan szervezhetsz olyan csapatépítőt, amelyet mindenki szeretni fog!

Próbálj meg ráérezni, hogy milyen egy jó csapatépítő nap

Mint említettük, sokan különböző tevékenységeket részesítenek előnyben, és ha már időt szánsz arra, hogy megszervezel egy csapatépítőt, fontos figyelembe venni a csapatban lévők igényeit. Először is tarts egy megbeszélést a többiekkel, ahol közösen meghatározzátok, hogy milyen egy jó kirándulás. Több gyakorlatias elemet tartalmaz, vagy inkább egy kellemes vacsora a csapatépítéshez jobban illik? Akárhogy is, a csoport képes lesz betekintést nyújtani abba, hogy milyen típusú kirándulásra vágynak.

Kérj visszajelzést korábbi csapatépítőkről

Az első pontból kiindulva, ha megbizonyosodtál arról, hogy a csapatod hogyan vélekedik a már korábban megrendezett csapatépítő tevékenységekről, máris egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy egy jobb programot szervezz nekik. Ha voltak olyan tevékenységek, amelyek nem sikerültek jól, mindenképpen hallgasd meg a visszajelzéseket és szükség esetén módosítsd azokat a programokat.

Tervezd meg a napot megfelelő részletességgel

Bár nem kell mindent kiterjedő részletességgel kidolgozni egy jó csapatépítőhöz, az alapok megismerése sokat segíthet. Győződj meg róla, hogy van egy lista például arról, hogy van-e valakinek valamilyen ételintoleranciája, illetve mindenkit tájékoztass arról, hogy hogyan és mikor vehet részt az eseményen. Mint mindig, most is menj biztosra, hogy a napirendet előre megtervezted, hogy elkerüld az időveszteséget.

Ne felejtsd el jól érezni magad!

A szórakozás egy ilyen napon elengedhetetlen. Próbáld meg elősegíteni a nyugodt légkört, és máris jó úton haladsz afelé, hogy olyan csapatépítőt szervezz, amelyet mindenki imádni fog.