Ha leánybúcsú szervezése előtt állsz, szükséged lesz egy tervre. Íme egy hétlépéses útmutató a tökéletes leánybúcsú megtervezéséhez.

1. Határozd meg a vendéglistát

Ez a tökéletes ürügy arra, hogy az összes kedvenc emberedet összehívd. Azt tanácsoljuk a menyasszonyoknak, hogy még a helyszín meghatározása előtt döntsék el, kik lesznek a leánybúcsú résztvevői. A csoport mérete hatással lesz a szállással és a tevékenységekkel kapcsolatos döntésekre.

2. Válassz helyszínt

A leánybúcsú helyszínének kiválasztásakor több tényező is szerepet játszik. Az első néhány – az éghajlat, a hangulat és a tevékenységek preferenciái – nyilvánvalóak. Meleg vagy hideg időjárást szeretnél? Alkoholmentes legyen? Egy klubban szeretnél bulizni vagy egy eldugott faházban pihenni? Szeretnél túrázni az erdőben, vagy elegáns éttermeket látogatni egy nagyvárosban? Ezeknek a kérdéseknek a feltevése segít leszűkíteni a lehetőségeket.

3. Határozd meg a dátumot

A leánybúcsú házigazdájának a menyasszonnyal együtt kell kiválasztania két-három olyan időpontot, amely a legjobban megfelel neki. Onnan kezdve egy szavazás segítségével gyorsan és egyszerűen kérdezzék meg a meghívottakat, hogy ezek közül a dátumok közül melyiken tudnának megjelenni.

4. Foglalj szállást

Ha nagy csoportról van szó – 15-25 fő -, akkor lehet, hogy egy kicsit ki kell terjeszteni a keresést a városon kívülre és egy nagyobb házat kell kibérelnetek. Ha mégis a szálloda mellett döntötök, akkor legalább egy lakosztályt foglaljatok, így lesz egy közös hely, ahová az emberek beugorhatnak, megisznak egy pohár pezsgőt, mielőtt elindulnak, vagy csak úgy lógnak a délelőtt folyamán. Mivel a legénybúcsús hétvége költségeinek nagy részét a szállás teszi ki, jó ötlet a szállásfoglalás előtt megkérdezni a meghívottakat, hogy mennyit tudnának költeni egy éjszakára.

5. Tervezd meg a tevékenységeket

Egy átlagos kétnapos hétvége két-három tevékenységre elég. A klubok és bárok meglátogatásán túl a leánybúcsús tevékenységek között gyakran szerepelnek hajótúrák, wellness-tevékenységek, szabadtéri piknikek, magánjóga- és fitneszórák, gyalogtúrák és csoportos órák, például gyertyakészítés vagy főzőleckék.

6. Szervezz csoportos étkezést

Ha nagy csoporttal vacsorázni vagy villásreggelizni mentek, vannak bizonyos lépések, amelyeket előre megtehettek, hogy a számla kezelése kevesebb fejfájást okozzon. Nézd meg, hogy az étterem hajlandó-e összeállítani egy korlátozott menüt a csoport számára, amely meghatározott árú és bizonyos számú italt tartalmaz. Ha ez nem lehetséges, akkor az étkezés elején jelentsétek be, hogy a számlát egyenlően osztják el, és ezt mindenki vegye figyelembe a rendelés leadásakor.

7. Erősítsd meg a jelenlétet

Pár hónappal a leánybúcsú előtt a házigazdának tudnia kell a szállás és a tevékenységek alapköltségeiről. Ekkor érdemes újra felvenni a kapcsolatot a csoporttal, és megosztani a becsült költségeket, hogy a meghívottak meghozhassák a végső döntést a részvételről.