Téli esküvő a Csillagkertben

A téli esküvők sok mindenre képesek. Igen, a nyári esküvők biztosan lenyűgözőek, de van néhány hátrányuk is, amit figyelembe kell venni. A tikkasztó hőség tönkre teheti a menyasszony gondosan fésült esküvői frizuráját. És mivel a nyár tele van más programokkal is, néhány vendég talán kénytelen lesz nemet mondani a melegben tartott esküvőre. Kár, igaz? De egy téli esküvővel mindezt elkerülheted, és lenyűgöző havas esküvői fotókat, ünnepi témájú esküvői dekorációkat és még sok mást is kaphatsz.

  • Kevesebb stressz – Az egyik dolog, ami vonzóbbá teszi a téli esküvőket, az a kevesebb stressz, mivel jellemzően bent zajlanak. Az eső és a szél kockázata rendkívül stresszessé teheti a tervezési időszakot, és potenciálisan költségessé, ha sátrat kell felállítani. Emellett a vendégek minden szabadtéri esküvőn gyakran ki vannak téve a melegnek és a hidegnek, és nagyon kényelmetlenül érezhetik magukat, egy téli esküvővel azonban ez könnyen elkerülhető.
  • Valami, ami eltér a megszokottól – A színpalettától kezdve a virágokig és a dekorációig vannak olyan elemei a szezonnak, amelyek kiemelkednek a bazsarózsák tengeréből. Ha a stílusod romantikus, próbáld ki a tél fehér árnyalatait és sok zöldet, ha pedig rusztikus hangulatra törekszel használj sok fát és mély árnyalatokat, például bordót.
  • Ez a legjobb idő a fekete öltönyökhöz – Télen biztos, hogy sokkal kevesebb panaszt hallasz a fekete öltönyös vendégektől, ha odakint hideg van. A szmokingokat nem a nyári hőségben tartott szabadtéri ceremóniákra szánták, azonban egy téli esküvőkre tökéletes választás, akárcsak a flitterekkel borított ruhák.
  • Nem kell aggódni a hőség miatt – Néhány ember komolyan nem bírja a hőséget. Ingerülté, nyűgössé teszi őket, sőt még le is izzadnak, ami csak ront a komfortérzetükön. A hideg ellen mindig felvehetsz rétegeket, de a melegebb hónapokban nem igazán tudod levenni a ruháidat. Egy téli esküvőn nem kell aggódnod neked sem és a vendégeidnek sem, hogy izzadtak lesztek a fotókon.
  • Lenyűgöző fotók – Ha szerencsések vagytok és esni fog a hó a nagy napotokon, akkor készíthettek néhány lenyűgöző havas esküvői fotót, amelyek egy igazi tündérmesébe illő hangulatot fognak idézni évekkel később is.
6 dolog, ami minden vendéget lenyűgöz egy téli esküvőn

Amit mi tudunk nyújtani:

Kültéri tűzrakóhely

Ha a helyszín lehetővé teszi, egy szabadtéri tűzrakóhely remek késő esti hely a vendégek számára. Oda mehetnek a fogadás utáni kávéjukkal vagy akár egy utolsó itallal a távozásuk előtt. Ráadásul a tábortüzeknek remek összekovácsoló ereje is van, így ha lesznek olyan vendégeitek, akik még nem ismerik egymást, biztos, hogy a tábortűz mellett születni fognak még jó barátságok.

Hangulatos társalgó

Lehet, hogy szabadtéri szertartást szeretnél, de fontos, hogy legyen egy beltéri alternatíva is. Még ha fűtött fogadás is van, kulcsfontosságú, hogy legyen egy fedett hely, ahol az emberek felmelegedhetnek, ha átfagytak.

Forró italok

Jó ötlet lehet, ha a kávé- és forrócsokoládé bár is van az esküvőn, ráadásul egész este, így a vendégek meleg italt fogyaszthatnak, ha egy kicsit fáznak, vagy csak igazán télies hangulatba akarnak kerülni.

Takarók

Egy extra réteg az éjszaka folyamán elengedhetetlen, ha melegen akarod tartani magad és a vendégeket! Egyes vendégek fázósabbak lehetnek, mint mások, ezért jó ötlet, ha van egy kosár tele takaróval, amiből kivehetnek egyet és magukra tekerhetik, ha fáznak. Hidd el, a vendégeid hálásnak lesznek érte!

Kültéri fűtőtestek

Ha az esküvő egy részét a szabadban tartod, fontold meg, hogy kültéri fűtőtesteket bérelsz, amelyeket a tér körül helyeztek el. Így a vendégek nem fognak fagyoskodni, és teljes mértékben jelen lehetnek az ünnepségen.

Fényfüzérek

A hidegebb hónapokban tartott esküvők elengedhetetlen kellékei a fényfüzérek, hiszen ilyenkor a nap is hamarabb megy le, így a dekoráció fényei is jobban érvényesülnek. Ráadásul a téli módja annak, hogy az esküvőd sláger legyen az Instagramon, ha van egy fal, amelyen csillogó fények lógnak és az emberek lefotózkodhatnak előtte.